Hoe creer je innovatie en flow binnen je bedrijf

Als team heb je een stip op de horizon nodig: “the bigger picture”. 

Een gemeenschappelijk doel, waar ieder teamlid achter kan staan, vanuit gedeelde individuele en collectieve waarden. 

Het maakt dat de collega’s zien wat de bedoeling van hun werk is. Autonoom kunnen zijn en keuzes kunnen maken vanuit inzicht en verantwoordelijkheid. Boven zichzelf uit kunnen stijgen. Echt kunnen bijdragen aan problemen en kansen in de branche. Met prestaties die ontspruiten vanuit hun eigen kern, competenties en voorkeursgedrag. 

Hoe creëer je een bedrijfscultuur voor innovatieve samenwerking? Een cultuur waarin iedereen gemotiveerd is, kan meedenken en alle ideeën wordt gehoord. Dat medewerkers het gevoel hebben dat zij meer impact kunnen maken en meer directe invloed hebben op het resultaat? 

Go with the flow! Flow ontstaat wanneer teams met de juiste energie moeiteloos kunnen samenwerken. Wanneer het niveau van uitdaging en het niveau van kennis en vaardigheden in balans is. 

Teamwork is in flow, wanneer er volledige betrokkenheid, gerichte focus en goede energie op het gemeenschappelijke doel is. Er een transparante organisatiecultuur is met meer speelruimte. Een bedrijf waarin de beslissers transformeren naar de facilitators van het creatieproces.   

Is deze transformatie al gaande binnen jullie organisatiecultuur? Neem de tijd om hierbij stil te staan en ga met elkaar hierover in gesprek. Hoe voelt dit? Dat levert niet alleen nieuwe ideeën op, maar versterkt ook de onderlinge verbinding in het team. Gun de organisatie een jaar om daar verandering in te brengen. 


Chat openen
Hi ik ben benieuwd naar jouw transformatieproces. Kan ik je helpen een doorstart te maken?