Wat betekent identiteit voor je bedrijf?

Wie ben ik, wat is mijn hogere doel, waar hoor ik bij? Wie zijn wij als bedrijf en merk. Waar staan we voor en welke richting willen we uit. Wat vinden wij belangrijk. Wat dragen wij bij aan het systeem.

Wat maakt ons divers en onderscheidend in de markt (shinefactor). Wat zijn onze valkuilen en hindernissen (shamefactor) 

Goed je “kernenergie” aanvoelen en weten wat je blauwdruk is, dat is de essentie. Identiteit is de firestarter van iedere innovatie, ontwikkeling of toekomststrategie. 

Zelfinzicht zorgt voor eenheid en verbinding binnen en buiten de organisatie. Het verbindt teams met leadership. Het verbindt de propositie met klanten en de purpose met de kritische massa. 

Hoe we ons verhouden tot onze omgeving, bepaalt onze strategische positie in de dynamiek tussen mens, maatschappij en milieu. De stromingen door en om ons heen brengen de kansen en bedreigingen in beeld. Het krachtenveld van creatie.

De interne verhoudingen geven kleur aan onze structuur en cultuur. De blended “tribe”, waarbinnen iedereen kan zijn wie die echt is of probeert te zijn. Een open organisatie, waarin iedereen welkom is, door alle lagen heen. 

Een integere omgeving, waarin talenten zich kunnen ontplooien, ambities en targets boven verwachting worden waargemaakt. 

Wat blijkt? Authentieke en diverse bedrijven doen het vele malen beter en hebben een gezond werkethos. Ze kunnen sneller anticiperen op nieuwe trends, groeimarkten en doelgroepen. Zij kunnen meer impact maken en meer resultaat behalen met minder kosten. 

More sense of belonging. Focus! Meer bezig zijn met de zaken die er echt toe doen voor iedereen. Wie zijn dan de gamechangers? Dat is het managementteam, alleen niet meer alleen vanuit de ratio. Maar met empatisch leiderschap en inzicht. 

Slijp de echte identiteit tot diamant met weten, luisteren én voelen. Let your business shine bright like a diamond.

 

Chat openen
Hi ik ben benieuwd naar jouw transformatieproces. Kan ik je helpen een doorstart te maken?